Január 11-én tartották Pusztamonostoron a köteles polgári védelmi szervezetbe beosztottak háromévenkénti kötelező felkészítését. A település Művelődési Házában, amely egyben a település kijelölt befogadó helye is, a napsütéses szombat délelőtt ellenére is szép számmal megjelentek a szervezet tagjai.

A beosztottakat és az előadókat Sári Ferenc polgármester, a települési polgári védelmi szervezet parancsnoka köszöntötte.

A jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség részéről Horti Brigitta tűzoltó százados, polgári védelmi felügyelő előadásában többek között a katasztrófavédelmi és a polgári védelmi rendszer alapelemeivel, a polgári védelmi kötelezettséggel, a Jászság, azon belül is kiemelten Pusztamonostor település veszélyforrásaival ismertette meg a szervezet tagjait.

A Járási Népegészségügyi Intézet munkatársa Kissné Szikszai Mária az Intézet munkájának ismertetése mellett a járványveszélyre, az ár- és belvíz során követendő magatartási szabályokra is felhívta a jelenlévők figyelmét.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szolnoki Szakaszmérnökségéről Kovács Ferenc speciális tevékenységekhez kapcsolódó ismereteket adott át a polgári védelmi szervezetbe beosztottaknak. Az ár- és belvízvédelmi ismeretek mellett a védekezés során szerzett tapasztalatait is megosztotta előadásában.

Pusztamonostor a települést veszélyeztető hatások figyelembevételével II. katasztrófavédelmi osztályba került besorolásra. A besorolás és a lakosságszám alapján 65 fős polgári védelmi szervezet került megalakításra, mely infokommunikációs, lakosságvédelmi, egészségügyi, műszaki és logisztikai egységekből áll.

Amennyiben szeretne többet megtudni a Jászságot veszélyeztető hatásokról és a veszélyhelyzetben követendő magatartási szabályokról kérjük, olvassa el Lakosságvédelmi tájékoztatónkat!