Február 21-én új ismeretterjesztő sorozatot indít útjára a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria, Műhelytitkok címmel. A négyhetente ismétlődő, szombat délelőtti foglalkozások során egy-egy művészeti technikát elemeznek a múzeum munkatársai és meghívott előadói, majd – ha lehetőség nyílik rá – a résztvevők ki is próbálhatják azt. Az eseményekhez mini tárlatot is szervez a múzeum, ahol kortárs alkotók témába vágó munkáit láthatják a látogatók, közel egy hónapig. A kiállításra építve múzeumpedagógiai órákra várják az érdeklődő iskolás csoportokat, melyhez előzetes időpont egyeztetés szükséges.

Első alkalommal február 21-én 9-12 óráig a kollázs és montázs világába kalandozhatnak az érdeklődők. Előadást tart Fejős László grafikus, majd kísérletezős kreatív alkotó munka következik Kerekné Mihalik Judit vezetésével.

A kapcsolódó kiállítást a múzeumban található művek közül Palkó Tibor Munkácsy-díjas festőművész és Litkei József festőművész képei alkotják, melyeket Demény Andrea iparművész, Nagy Tamás, Koncz Gábor és Bartos Kinga festőművészek munkái egészítenek ki.

Szeretettel várjuk Önt is!

Farkas Edit megbízott igazgató