Pusztamonostoron ismét gyűjtik a parlagfüvet

A településen a Megyei Parlagfű-mentesítési Alap pályázatának keretében immár negyedik alkalommal hirdették meg a gyökeres parlagfű gyűjtési versenyt. A résztvevők évről-évre lelkesebbek, példás szorgalmukkal tavaly több, mint 30 ezer tő parlagfűtől szabadították meg településüket.

Az Önkormányzat által meghirdetett verseny célja a parlagfűvel fertőzött területek virágzás előtti megtisztítása mellett a lakosság megmozgatása és a parlagfű elleni védekezés tudatosítása.

A gyűjtési akció egy héten át tart és a támogatók felajánlásának köszönhetően jutalmazzák a gyűjtők munkáját, példamutatását.

“Ez az egyetlen módja, hogy idővel véglegesen megszabaduljunk a parlagfűtől, mert ha nyírjuk, vagy beletörjük akkor még több ágat hoz és így inkább szaporodik. A gyökeres gyűjtés mellett százas kötegekben kell leadni a gyűjtőknek a parlagfüvet, mert így könnyebben tudjuk számolni, és a darabszám nagyon fontos. Olyannyira, hogy már nem is a nyereményekről szól a gyűjtés, hanem tényleg versennyé alakult. Nagy öröm számomra, hogy egyre lelkesebb a lakosság és sokan már családostól gyűjtik a sokaknak allergiát okozó növényt” – mondta Sári Ferenc polgármester.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x