Samsung “zöld órák” a jászárokszállási Széchenyiben

November 12-én Oláh Tamás, a Samsung Electronics Zrt. társadalmi szerepvállalásért felelős koordinátora látogatott el a jászárokszállási Széchenyi Általános iskolába, ahol a hetedik évfolyamnak rendhagyó környezetvédelmi óra keretében mutatta be a környezettudatos gondolkodás fontosságát.

A Samsung hosszú ideje elkötelezett a fenntartható környezet mellett. Ezt az alapelvet szem előtt tartva alkották meg a „zöld órákat”, amelynek során az általános iskolai tananyagra támaszkodva mutatják meg a diákoknak az ipari és az otthon keletkező hulladékok megfelelő kezelését, tárolását.

A diákok interaktív előadás formájában hallhattak a szelektív hulladékgyűjtésről, a veszélyes hulladékok kezeléséről és újrahasznosításáról, és betekintést kaphattak a Samsung jászfényszarui gyárának hulladékgazdálkodási folyamataiba is.

Az előadó versenyre hívta az évfolyamot: a tanulók az elhangzott témákkal kapcsolatban egy tesztet töltöttek ki, s az előadás alatt is szerezhettek jutalompontokat. A legeredményesebb tanuló elnyerte a Samsung fődíját, egy digitális fotókeretet. Sokan értek el igen magas pontszámot, a győztes végül Herczeg Dóra 7.c osztályos tanuló lett.

Az egész évfolyam jutalma pedig egy kirándulás: tavasszal mindannyian látogatást tehetnek a Samsung jászfényszarui gyárában és hulladékudvarában.

Forrás: jaszarokszallas.hu

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x