A Belvizes startmunka projektben az elmúlt hetekben a Somogyi Béla, a Kiskör és Kossuth L. utcákban földmedrű árkokból iszap kimerése, rézsű kialakítása, meglévő átereszek javítása, útpadka javítása történt meg.Folytatódik az árkokból a gazkaszálás, a levágott gaz elszállítása. Mindezen munkákat a hulladékok összeszedése, eltakarítása előzi meg, mert sajnos a lakosok egy része még mindig nem a szervezett szemétszállítás szolgáltatást választja.

A mezőgazdasági startmunkában az elmúlt héten paprika, paradicsom, karalábé és zeller palántákat ültettek el az újonnan felállított fóliasátorba. Illetve egynyári virágpalánták is kiültetésre kerültek a parkokba, közterekre, emlékművek köré. Folytatódik az épület kialakítása és május végén megérkezik az állatállomány is. A téli startmunkában befejezésre került a napközi konyha külső homlokzat felújítása, az ablakok festése következik. Megkezdték a Polgármesteri Hivatal külső homlokzatának felújítását is.

Az illegális hulladéklerakók felszámolása projektben elsőként a Szellőhátig kivezető útszakaszt takarították meg a felhalmozott szeméttől, majd a Pélyi úti szakaszt, a Szőlő utat, illetve a dohánybeváltó területét.
Ezen kívül folyamatos a település központjában, parkokban a fűnyírás, valamint a hulladékok eltakarítása is.

Forrás: jaszkiser.hu