SZÁJMASZK KÉSZÜL A JÁSZSÁGBAN

Eszes Béla, Jánoshida polgármestere tájékoztatott bennünket arról, hogy a jászsági településen 2020. március 16-án megkezdték – a koronavírus járvány elleni védekezés jegyében – a szájmaszkok gyártását.

“A következő héten már Jánoshida minden lakóját ingyenesen elláttuk maszkkal. Az egészségügyi dolgozókat, szociális munkásokat, a gyógyszertárat, postát, helyi intézményeket, boltokat, kereskedelmi egységeket is terítettük, illetve ezzel párhuzamosan a Jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak, a jászboldogházi mentősöknek, a háziorvosi ügyeleteknek is adtunk térítésmentesen maszkokat” – írja.

A Jászság önkormányzatai részére is biztosítottak ingyenesen szájmaszkot. 5000 lakos alatt 50 db, 5000 fő fölött 100 db, Jászberény esetében 200 db védő maszkot vehettek át az önkormányzatok térítés mentesen Jánoshidától. Az általuk előre kiszabott maszk alapanyagból további három jászsági település (Alattyán, Jászalsószentgyörgy és
Jászfelsőszentgyörgy) is bekapcsolódott a gyógyászati segédeszköz gyártásába.

A mai napig közel 10.000 maszkot gyártottak, amelynek nagyobbik részét ingyenesen szétosztották a Jászságban. A vásárlók bruttó 500 forint egységárat fizetnek. Ebből a bevételből tudják finanszírozni az ingyenes maszkokat ott, ahol arra a legnagyobb szükség van (egészségügy, szociális és közösségi területek). Ezért is várják a további megrendeléseket (polgarmester@janoshida.hu).

JÁSZOK EGYESÜLETE

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x