Színes jászsági programok szombatra

Az idő szépnek, a programok jónak ígérkeznek az előttünk álló szombatra, ezért arra biztatunk mindenkit látogasson el valamelyik rendezvényre.

Szombaton reggel biciklire ül a jászság, hiszen ekkor rendezik meg a Jászok Világtalálkozójának előrendezvényeit záró jász települések kerékpártúráját, melynek során minden település öt fős csapata két keréken viszi települése kicsinyített zászlaját a Jász világtalálkozó helyszínére, Jászapátira, hogy átadva azt jelezze szándékát települése részt kíván venni a találkozón.
A zászlók átadására Egészségnap keretén belül a Tölgyes Gyógyvizű Strandfürdőben kerül sor, ahol számos hasznos és érdekes program várja a biciklis csapatokat.

Alattyánon szintén a sportról szól a szombat, itt a bőrt rúgják a csapatok a VI. Zsíros kenyér kispályás foci kupa keretében. Hogy senki éhen ne maradjon 30 kg zsíros kenyér várja a résztvevőket, de lesz 7-es rúgó verseny és erős emberek versenye is.

A XX. Dósai napok keretében Jászdózsa határában a kápolnadombon már reggel hétkor kezdetét veszi a jászsági népi ételek főzőversenye, majd a szabadtéri szentmisét és az aratószerszámok áldását követően kerül sor a kézi aratásra. A nap folyamán számos hagyományőrző program, kulturális műsor szórakoztatja a közönséget.

Jászárokszálláson még korábban kezdődik a nap és a színes programok a XV. Árokszállási Nyár program sorozat keretében, hiszen már 6.30-kor trombitaszóra ébred a város apraja-nagyja és azon nyomban alá is gyújtanak a bográcsoknak a birkafőző verseny résztvevői.
A veterán járművek bemutatóját követően lesz helyi termék bemutató és immár ötödik alkalommal kukorékolnak a kakasok. A megyei légfegyver verseny mellett fellépnek a város amatőr művészeti csoportjai és előadói, de lesz sztárvendég is a színpadon.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők!

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x