Templomfelújításra nyert támogatást Jászalsószentgyörgy

Több mint 250 templom újulhat meg és mintegy 300 közösségi programot szervezhetnek az egyházak az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága által meghirdetett mintegy kétmilliárd forintos pályázata alapján. A nyertesek listáját közzétették a kormány honlapján.

5.900.000 forint támogatásban részesült Jászalsószentgyörgy Római Katolikus Egyházközössége a Szentháromság templom tetőszerkezetének kijavítására és külső felújítására.

Hittanos táborok megvalósítására 450.000 forint támogatást kapott a jászalsószentgyörgyi Szent György Katolikus Általános Iskola, a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Iskola és a Szent Imre Katolikus Általános Iskola, a jászberényi Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola, valamint a IV. Béla Katolikus Általános Iskola Jászfényszarun.

Az államtitkárság az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a támogatások legfontosabb célja olyan egyházi rendezvények támogatása, amelyek a közösségeket, a nevelést és a fiatalok eligazodását, lelki épülését erősítik, valamint olyan terek megújítása és létrehozása, amelyek helyet adnak ezeknek a programoknak. Az egyházi épített örökség megóvása és felújítása segíti egy-egy település hitéletének növekedését és kulturális, turisztikai szerepének erősödését is – tették hozzá.

Azon magyarországi és határon túli egyházközségek, szervezetek listája, amelyek az idei pályázaton támogatást nyertek, megtekinthető a www.kormany.hu/hu/dok?source=2&type=401#!DocumentBrowse címen.

MTI

Kép forrása: jaszalsoszentgyorgy.hu

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x