Több száz tojás díszíti Pusztamonostor Tojásfáját

Húsvéti díszek, hímes tojások, füstölt sonka és különböző, helyi kézművestermékek fogadták a látogatókat az első alkalommal megrendezett húsvéti jótékonysági vásáron a pusztamonostori művelődési házban.

A készülődés már szombaton megkezdődött, hiszen a lelkes szervezők már délután elkezdték a település tojásfájának feldíszítését. A Szent Erzsébet téren álló öreg tölgy díszes hímes tojás köntösbe öltözött.

Az önkormányzati konyha dolgozói által szervezett, családi nappal egybekötött jótékonysági vásáron mindenki beszerezhette az ünnepi hozzávalókat és emellett egy kellemes napot tölthetett el barátok, ismerősök társaságában.

Az egész napos vásárt kézműves foglalkozások, állatsimogató, arcfestés tette még színesebbé, a színpadon pedig helyi amatőrök és a Zeneiskola növendékei szórakoztatták a közönséget. A szebbnél szebb portékák és jobbnál jobb programok között természetesen a tojásé volt a főszerep.
A gyerekek nagy örömére az óránként megrendezett tojásvadászat mellett szavazni lehetett a legszebb hímes tojás és a legötletesebb minitorta készítőjére is.

A vásár különlegessége egy helyi gyűjtő húsvéti képeslap gyűjteménye volt.

A lelkes kis közösségnek nem ez volt az első jótékonysági rendezvénye, hiszen karácsonykor is szerveztek már hasonlót. Akkor a bevételt az önkormányzati konyha eszközeinek fejlesztésére fordították. A mostani bevételből pedig a művelődési ház parkjában terveznek egy ping-pong asztalt állítani.

A szervezők szeretnék bebizonyítani, hogy egy kis település is képes az összefogásra, a közös munkára a jó célok érdekében.

Szeretnék, ha a most feldíszített, ünnepi hangulatot idéző tojásfa a helyi emberek összetartását jelképezné és Húsvétig minél több tojás kerülne még rá.

A rendezvényről készült fényképek megtekinthetők Facebook oldalunkon!

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x