Ma egy éve, hogy a Város Napja rendezvényein bizakodva köszöntöttük Pető Ádámot, városunk történelmének egyik legsikeresebb élsportolóját, aki többek között ezen, a szülők segítségével épített gyakorlópályán futotta első köreit.
Ezekkel a szavakkal vette kezdetét május elsején délelőtt az az ünnepség, melyen a Pető Ádám tiszteletére felújított pályát Emlékparkká avatták Jászfényszarun.

Az ünnepélyes Emlékpark avatásra egybegyűlteket Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester asszony köszöntötte, aki a meghatottságtól csak nehezen találta a szavakat.
Ádám nemcsak eredményeket ért el, hanem eredményeket ér el ma is – mondta. Ez a Pető Ádám Emlékpark avatás egy olyan rendezvény, ahol Ádám most is itt van, hiszen közösséget épít, mert itt mi egy közösség vagyunk. Itt van, aki szerette életében, aki versenyzett vele, aki szerénységét példaként követi.

Ezt követően egy, a szülők által választott verssel, – melyből a címben idézünk – emlékeztek Ádámra a jelenlévők.

Az emléktábla és emlékkő leleplezése után Kiss Gábor esperes plébános megáldotta az Emlékparkot, majd kezdetét vette a Pető Ádám Emlékfutam.

Pető Ádám 1994. augusztusában született. Jeles eredménnyel végezte mind az általános iskolát, mind a gimnáziumot. Gépészmérnöknek tanult. Négy éves kora óta motorozott.
A hazai endurózás ifjú tehetsége volt. Többszörös enduro magyar bajnok és a Cross-Country Europa-kupa Junior 3. helyezettje.

(Címbeli idézet: David M. Romano: Amikor a holnap nélkülem kezdődik)