Új egyházi iskola indulhat az új tanévben Jászladányban

Kormányhivatali engedéllyel új, egyházi fenntartású iskola kezdheti meg működését Jászladányban, a szászbereki Kolping iskola tagintézményeként.

Korim Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal sajtófőnöke pénteken az MTI-vel azt közölte: a Szászbereki Kolping Katolikus Általános Iskola működési engedélyét módosították, és az abban foglaltak alapján az iskola jászladányi tagintézménye a helyi Baross úti épületben szeptember 1-jén, maximum 200 tanulóval megkezdheti a működését.
Lajkó József, a szászbereki intézmény igazgatója a fenntartó utasítására hivatkozva az ügyben nem kívánt nyilatkozni, mindössze annyit mondott, hogy a tagintézmény beindításához minimálisan két hétre van szükség.
Az ügy háttere, hogy az idei tanév kezdetére jogutód nélkül megszűnt az Antal Mihály nevét viselő jászladányi alapítványi általános iskola, amely 11 tanéven át működött a jászsági nagyközségben. Az érintett diákokat – 167 tanulót – az állami fenntartású helyi Móra Ferenc Általános Iskola vette át.
Orosz István, a Jászapáti központú tankerület vezetője korábban az MTI-nek azt mondta: tudomása szerint a nagyközségben szándék van egy egyházi fenntartású tagintézmény létrehozására, ha ez megvalósul, a diákok egy része vélhetően oda iratkozik be.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x