Augusztus 19-én és 20-án államalapító királyunk Szent István tiszteletére a Jászság több településén is tartanak megemlékezést.

Jászárokszálláson a Szent István napi ünnepi szentmise után átadják a városi kitüntetéseket, majd Szandi, Tolvai Renáta és az Irigy Hónaljmirigy lép színpadra.

Jászágón a falunap keretén belül birkahús főzőversenyt rendeznek. A délután folyamán szüreti felvonulásra kerül sor, a napot pedig szüreti bállal zárják.

Jászalsószentgyörgyön a X. Családi napon labdarúgótorna, sporthorgászverseny és birkapörkölt főzőverseny várja az érdeklődőket. A nap folyamán fellép a Dupla Kávé és az Experience zenekar.

Jászapátin 19-én az István a király rockopera kórusmű változatát hallgathatják az ünneplők a Déryné Vegyeskar előadásában, majd 20-án a díszünnepségen átadják a városi kitüntetéseket.

Jászberényben népi játszóház várja a gyermekeket. Sztárvendég a Tárkány Művek, a Budapest Voices Acapella kórus ás Janicsák Veca.

Jászboldogházán a Tájház udvarán hagyományőrző programoknak és kenyérsütésnek lehetnek részesei az odalátogatók.

Jászdózsán az ünnepi szentmisét követően tartanak megemlékezést és kenyérszentelést.

Jászfényszarun a Fény Napok és Fesztivál keretében Gazdakonferenciával kezdődik az ünnepség, majd kiállítás megnyitóra és helyi termék bemutatóra kerül sor. A tűzijátékot megelőzően színpadra lép a Magna Cum Laude. Majd másnap a Kemence ünnepével ér véget a nyolcnapos rendezvénysorozat.

Jászjákóhalmán a megemlékezés zárásaként adják át a Jászjákóhalmáért és a Jászjákóhalma díszpolgára címet.
Jászkiséren az ünnepi megemlékezést Fogathajtó verseny követi.

Pusztamonostoron íjász találkozóra várják az érdeklődőket.