Új óvoda Jászfényszarun

 

Szerda délelőtt egy új, kilenccsoportos óvodát avattak Jászfényszarun

Pályázati forrás hiányában a városvezetés tavaly úgy döntött, hogy nem vár tovább, saját forrásból építi meg a város új óvodáját. Az építési munkának még tavaly decemberben neki is láttak.
Idén tavasszal azonban egy sikeres pályázatnak köszönhetően az óvoda építése több mint 105 millió forint állami támogatásban részesült.
A csaknem 800 millió forint bekerülési költségből 700 millió forintot építésre, míg a fennmaradó összeget bútorzatra, kellékekre, kertre, udvari játszóeszközökre fordították.

A Napfény Óvoda kétszintes épületében a kilenc csoportszobán kívül, melyeket különböző színekkel (sárga, zöld, piros, kék) jelöltek, kialakításra került egy tanmedence, egy tornaszoba, továbbá helyet kaptak a kiegészítő célú helyiségek, az igazgatási, egészségügyi és szociális egységek is.

A kilenc csoportos óvoda átadó ünnepségén Győriné dr. Czeglédi Márta, Jászfényszaru város polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a születések száma emelkedő tendenciát mutat a településen, ezért van miért és van kiért dolgozni a városnak. Szólt arról is, hogy egy sikeres pályázatnak köszönhetően hamarosan megkezdődik egy bölcsőde építése is a régi óvoda épületének helyén.

Az ünnepélyes átadón a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke öt darab televíziót, a ThyssenKruppPresta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pedig 1500 eurós támogatást ajánlott fel sportszervásárlásra a Napfény óvodának.

Az eseményről készült további képeinket megtekinthetik Facebook oldalunkon.

-bzs-

 

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x