Új szennyvíz-átemelőt építenek Jászberényben

Új szennyvíz-átemelőt épít Jászberényben a Tiszamenti Regionális Vízművek (TRV) Zrt. a helyi önkormányzattal együttműködve.

Iszkeitz András, az üzemeltető társaság műszaki igazgatója elmondta: azért van szükség új átemelőre, mert a település 1957 óta működő, korszerűtlen berendezése már gyakran meghibásodott.

Ismertette: a TRV Zrt. 2013 elején vette át üzemeltetésre a vízi közmű vagyon részeként a végátemelőt, amelyért Jászberény városának bérleti díjat fizet. Most a törvény értelmében ennek egy részét, csaknem 28 millió forintot visszaforgatnak a városi szennyvízelvezetés biztonságát célzó fejlesztésre.

A műszaki igazgató hozzátette: a TRV Zrt. az önkormányzattal együtt döntött arról is, hogy a műszakilag biztonságos és gazdaságosabb üzemeltetést biztosító új átemelő mellett ipari műemlék jellege miatt megtartják a régit is.

Az építést a Ferrum-Inox Build Kft. végzi, a beruházás befejezése március végén várható, a munkálatok során útlezárásra nem kerül sor. Ugyanakkor az érintett ligetes részen a kivitelezést zavaró fákat kivágják, de minden kivágott fa helyébe két új fát ültetnek – fűzte hozzá Iszkeitz András.

(MTI)

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x