Újabb arany minősítés

November 21-23. között rendezték meg Adácson a XVIII. Országos Falusi Színjátszó találkozót és VI. Kárpát-medencei színjátszó találkozót, ahol a Magyar Szín-játékos Szövetség zsűrije által kiosztott arany – ezüst – bronz minősítések közül a jászfényszarui Fortuna Együttes Viaszkvirág előadását arany minősítésben részesült.

“A jászfényszaruiak sok élet- és színjátszó tapasztalattal, ízesen rajzolták meg az egymás mellett békében és szeretetben élő pár figuráját, akiknek életét a reménybeli bírói tisztség – és az ezzel járó, „kötelező” esküvő bolygatja meg. Vagyis inkább, hogy lesz-e, lehet-e Viaszkvirág ama menyasszonyi koszorún… Így összefoglalva persze túlságosan semmi ez a történet, de amit a színpadon láttunk, az elfojtott álmok és józan megfontolások összecsapása volt, amit egységes stílusban, szép következetességgel hoztak. Érezhető a játszók munkájában az a hagyományápolói múlt is, amely a néptánc és népdalok világában is eligazítja őket, s dicséret illeti a őket a kiemelkedő színészi teljesítményért. Köszönet a játszóknak és a rendezőnek (Kovács Tímea), akik ezúttal egyformán vállalják a „felelősséget”. Bátran tehetik.” (Részlet Tóth Zsuzsanna beszámolójából, http://szin-jatekos.hu)

A Fortuna együttes 1972-ben alakult Jászfényszarun. Azóta is folyamatosan dolgozik a felnőttekből álló színjátszó csoport, közösségmegtartó művészi-nevelő munkát végezve.

Kép forrása: jaszfenyszaru.hu

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x