December 21-én szombaton zsúfolásig megtelt Jászfényszarun a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár nagyterme, ahol a Húszéves a város rendezvénysorozat zárásaként ünnepi könyvbemutatót tartottak.

A 110 évet felölelő, “Elöljárók – Élenjárók” című kiadványban a település fejlődésében szerepet játszó kitüntetett személyek neveit, fotóikat is tartalmazó életrajzukat örökítették meg az utókor számára.

A rendezvényt Mészáros László a “Jászfényszaruért” Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitotta meg. Ezt követően Győri János Bertalan, Jászfényszaru város alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket és köszönetét fejezte ki a kiadvány létrejöttében közreműködőknek és a támogatóknak.
A 95 százalékban EU-forrásból megjelent könyvet dr. Bathó Edit etnográfus, a Jász Múzeum igazgatója mutatta be a megjelenteknek, majd a könyvben szereplő meghívott vendégeknek tiszteletpéldányt adott át Tóth Tibor a Fényszaruiak Baráti Egyesületének elnöke, a kiadvány szerkesztője és Mészáros László. A nagy érdeklődésre számot tartó rendezvény baráti beszélgetéssel és a Városháza dísztermének megtekintésével zárult.

A rendezvényen a város díszpolgárai közül jelen volt Szabó Imrefia Béla, Kiss Zoltán és Török Sándor.