Ünnepélyes lekapcsolás Európa egyik legnagyobb televízió gyárában

Mindenki előtt közismert, hogy az első ütemben július 31-én kapcsolják le az analóg adókat. A jogszabályok szerint Magyarországon 2014. december 31-ig kell megtörténnie a digitális átállásnak, ezután már mindenki csak digitális rendszerben televíziózhat.

Ez alkalomból július 31.-én délelőtt szimbolikus lekapcsolással egybekötött ünnepséget rendeznek a Samsung jászfényszarui gyárában, ahol a televíziógyártás az idén 25. évébe lépett. A meghívott vendégek és a sajtó képviselői vezetett gyárlátogatás során bepillanthatnak Európa egyik legnagyobb televíziógyárának hétköznapjaiba.

Magyarországon a televíziózás lassan 60 éves múltra tekint vissza. Jászfényszarun 1989 előtt az Orion működtetett televíziógyárat a volt Kalapgyár épületeiben. 1989-ben vásárolta meg a dél-koreai székhelyű Samsung a televíziógyár tulajdonjogának 50%-át, az így létrejött vegyes vállalat termelése a következő év áprilisában indult be. Júniusra pedig már 100%-os tulajdonossá vált a dél-koreai cég. A nagyképernyős televíziók gyártása mellett 1999. végén megjelentek a digitális készülékek első példányai, majd 2004. szeptemberében az LCD televíziók gyártása kezdődött meg, egy évvel később Európában elsőként a Slim képcsöves készülékeké.
Az immár 7 egymást követő év legnagyobb tévégyártója Jászfényszarun létrehozta a világ legmodernebb és Európa egyik legnagyobb televíziógyárát, a térség egyik legnagyobb foglalkoztatóját.

A világ első digitális televíziójának, a világ első LED TV-jének és a világ első háromdimenziós HD LED TV-jének megalkotása is a Samsung nevéhez fűződik.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x