Ünnepélyes tanuszoda átadás Jászfényszarun

Tanuszodát adtak át szerdán Jászfényszaru városközpontjában, az idén átadott bölcsőde és a két éve átadott Napfény Óvoda szomszédságában. A tanuszoda építését a város saját erőből valósította meg.

Az ünnepélyes átadón Győriné dr. Czeglédi Márta köszöntötte a jelenlévőket, majd szólt az elmúlt nyolc évben megvalósult városközponti fejlesztésekről.
Az eseményen dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára örömét fejezte ki az új sportlétesítmény láttán. Szólt a sport, azon belül az úszás fontosságáról, az egészségmegőrzésben betöltött szerepéről. Kiemelte, hogy milyen előnyt jelent, ha egy település rendelkezik uszodával.

Az ünnepi beszédek után Kiss Gábor esperes plébános megáldotta a tanuszodát, majd a szalagátvágás következett.  Végül a gyerekek birtokba vehették a medencét és leúszhatták az első hosszokat.

Jászfényszarun az elmúlt nyolc évben a városközpont régi épületei, terei megszépültek, az új épületek pedig a szolgáltatások bővülését, egy megnyerő, esztétikus, modern városi környezet kialakítását eredményezték.
A városközponti fejlesztéshez kapcsolódott a tanuszodának helyet adó terület hasznosítására 2015-ben készült koncepció, mely szerint a meglévő iskola mellé, a régi óvoda lebontásával új, 9 csoportos óvoda, egy különálló 3 csoportos bölcsőde és egy tanuszoda épült.

A most átadott korszerű uszodatechnikával rendelkező tanmedence 7,5 x 15 méteres, átlagos vízmélysége 1,3 méter.

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x