A 20 éves a város és a FÉBE rendezvénysorozat részeként a redemptio 268. évfordulóján május 6-án (hétfőn) 14 óra 30 perckor a Kisiskola színháztermében ünnepi könyv bemutatóra kerül sor. A Jászsági lokálpatrióta közösségek tevékenysége című kiadvány megjelenését a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete LEADER HACS felhívásra a 76/2012 (VII.29) VM rendelet alapján a 1026810 azonosítószámú, Természeti és kulturális örökség megőrzése célterületre a 8323475882 azonosító számon nyilvántartott pályázat tette lehetővé.
A 180 oldalas kiadvány 16 jászsági település 19 lokálpatrióta szervezetének, közösségének tevékenységét tárja az olvasó elé, sok színes fotóval. A könyvet Tóth Tibor szerkesztette, anyanyelvi lektor Kotánné Kovács Tímea volt.
Magyar Aliz a Jászjákóhalmáról Elszármazottak Baráti Társasága elnöke az előszóban így fogalmaz: „…Reményem szerint ez a könyv is sokat fog segíteni abban, hogy még jobban megismerjük egymás tevékenységét, és merítsünk egymás tapasztalataiból, sikereiből.”
Az ünnepi könyvbemutató résztvevőit köszönti: Győriné dr. Czeglédi Márta Jászfényszaru város polgármestere és Bolla János jászkapitány. A kiadványt bemutatja, méltatja: Dr. Pethő László egyetemi docens, a Jászsági évkönyv felelős szerkesztője. A bemutatón Tóth Julianna közreműködik.
A könyvbemutató résztvevői 17 órakor Jászberényben a Jász emlékműnél rendezendő redemptio-s ünnepséghez csatlakoznak.

Meghívó
Tóth Tibor