Vállalati kultúránk a bizalomra és a együttműködésre épül

Mint arról már korábban hírt adtunk, Jászfényszarun több mint 30 milliárd forintos beruházást hajt végre a Thyssenkrupp német konszern, 500 új munkahelyet teremtve ezzel.

A mai projektindító rendezvényen Győriné dr. Czeglédi Márta, Jászfényszaru Város polgármestere köszöntötte a meghívottakat, s megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek az előkészítésben, akik nélkül ez a beruházás nem jött volna létre.

Marc de Bastos Eckstein, a német vállalat ügyvezető igazgatója tiszteletét kifejezve magyarul köszöntötte a jelenlévőket. Örömét fejezete ki, hogy a vállalat a zöldmezős beruházás eredményeként a budapesti és a győri gyár mellett itt Jászfényszarun két új csarnokban kezdi meg a kormányrendszerek és hengerfejbe integrált vezérműtengelyek gyártását.
Olyan ez, mint amikor egy új szomszéd költözik az utcába – mondta Marc de Bastos Eckstein. Célunk, hogy a mindennapok során részesei legyünk az itt élőknek, egy új szomszéd, egy elismert szomszéd legyünk, aki újdonságot hoz és jó érzéssel gondolnak rá. Vállalti kultúránk a bizalomra és a együttműködésre épül. Hosszútávra tervezünk, és biztos vagyok benne, hogy a közös jövőnk nemcsak sok munkát, de közös sikereket is hoz.

Dr. Kállai Mária, kormánymegbízott asszony biztosította a vállalatvezetést arról, hogy a hatóságok a legrövidebb időn belül fogják ellátni a beruházással kapcsolatos feladataikat, hiszen ez a beruházás nemcsak a Jászságot, hanem az egész megyét gazdagítja.
Jó hallani amikor egy-egy beruházásról a cégvezető elmondja, hogy nemcsak egy munkahely kíván lenni, hanem a kulturális szerepvállalás is fontos. Én úgy gondolom – fogalmazott a kormánymegbízott asszony – nagyon-nagyon fontos a jelenünk, de a jövő szempontjából is fontos, hogy a versenyszféra hogyan vesz részt a helyi közösség életében, hogyan mutat példát a helyi társadalom életében, hogyan vonja be a családokat a helyi közösségbe. Én azt kívánom, hogy a gazdasági mutatók és ezek a mutatók együtt jelentkezzenek.
Végezetül elmondta, hogy már egyeztettek a megye szakképző centrumaival a megnövekedett, szakképzett munkaerőigény biztosításáról.

A rendezvényen elhangzott tájékoztatás szerint a vállalat a munkaerőigényt minél közelebbről, a környező településekről igyekszik majd biztosítani. Ennek érdekében az Önkormányzat szervezésében hamarosan megkezdődnek a szakképzések.
A ThyssenKruppról:

A kormányrendszerek területén technológiavezető ThyssenKrupp Presta cégcsoport az autóipar meghatározó innovatív partnere.

Világszerte 16 telephelyen dolgozunk olyan modern technológiai megoldások fejlesztésén, amelyekkel biztonságossá tesszük a járművek közlekedését. A liechtensteni központú ThyssenKrupp Presta budapesti leányvállalata 1999 óta foglalkozik személyautók elektromos kormányrendszerének fejlesztésével a cégcsoporton belül egyedüli elektronikai és szoftverfejlesztési kompetenciaközpontként. Az iránt köteleztük el magunkat, hogy a neves autógyárak igényeit kiemelkedő minőségű, innovatív termékekkel elégítsük ki. Célunk, hogy kormányrendszerünk biztonságos legyen és tökéletes vezetési élményt nyújtson ügyfelei számára.

Munkatársainkat a dinamika, az innovációs kedv, valamint az autók iránti szenvedély köti össze.

A ThyssenKrupp konszern sikeresen fejleszti tovább kapcsolatait az autóipar nemzetközi szereplőivel: új győri üzemünkben a ThyssenKrupp Automotive Systems alváz-specialistái komplett futóműveket állítanak össze az Audi Hungária Motor Kft. részére. Habár a teszt üzemelések már 2012. augusztus 1-e óta zajlanak, gyáregységünk hivatalosan 2013. június 21-én nyitotta meg kapuit. (http://thyssenkrupp.hu)

Jászfényszarui Ipari Parkról:

A Jászfényszaru Város tulajdonában lévõ Kft. 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy egy jól mûködõ Ipari Park jöjjön létre, mely elõsegíti a település gazdaságának kiegyensúlyozott fejlõdését és kielégíti a piaci igényeket.

Az Ipari Park kiváló logisztikai adottságokkal rendelkezik, elsõsorban elõnyös földrajzi fekvésének köszönhetõen. A terület Budapesttõl 60 km-re, az M3-as autópályától 12 km-re található. A leggyorsabb megközelítést Budapestrõl, az ország nyugati és keleti területei, határai felõl az M3-as autópálya jelenti, amelyrõl fel- és lehajtási lehetõség Hatvannál -az 58-as km-nél- található. Az északi irányból való megközelítés a szlovák határtól a 21-es, majd a 32-es fõúton történhet. Ez utóbbi közvetlenül az Ipari Park mellett halad el, összekötve Jászfényszarut Hatvannal (14 km) és Jászberénnyel (17 km). A Ferihegyi repülõtértõl való távolság 52 km. A Hatvan-Szolnok vasútvonal érinti a települést, a vasútállomás kb. 1,5 km-re van az Ipari Parktól, ahol biztosított a kitérõvágány és a rakodási lehetõség. (http://jaszfenyszaruiparipark.hu)