A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos felmenő rendszerű szakmai vetélkedőt szervezett, melyre a hivatásos tűzoltó parancsnokságok és az önkormányzati tűzoltóságok csapatait várták. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei versenyre május 14-én Szolnokon került sor. Itt a jászkiséri tűzoltók megelőzve Tiszaföldvár és Törökszentmiklós önkormányzati tűzoltóságai csapatait az első helyen végeztek. Az első helyezés mellé megkapták az első ízben különdíjként felajánlott Bendő Mihály kupát és egyúttal jogot szereztek arra, hogy az országrészi döntőn Karcag hivatásos tűzoltóival együtt képviseljék Szolnok megyét.

Az országrészi verseny öt hivatásos és két önkormányzati tűzoltóság csapatainak részvételével május 30-án a Pest megyei Zsámbékon volt. Az elméleti felkészültséget tesztlapok kitöltésével bizonyították a résztvevők, a gyakorlati feladatra egy öt állomásból álló pályát jelöltek ki a szervezők egy valamikor katonai bázisként működő domboldalon. A tűzoltást, személymentést és műszaki mentést is magában foglaló életszerű akadályok leküzdése közel egy órába telt minden csapatnak. Az akadályok leküzdését jelentősen nehezítette a hűvös, csapadékos időjárás is. A végrehajtás során elkövetett szakmai hibákat büntető másodpercekkel szankcionálták, így alakult ki a végső sorrend. Jászkisér tűzoltói az önkormányzati tűzoltóságok kategóriában megnyerték a csapatversenyt. Egyéni versenyben az irányító kategóriában Szepcsik György második, a gépjárművezetők között Juhász Róbert első, a beosztott tűzoltók kategóriájában Boros László és Nagy András megosztott első, Stoszek István harmadik helyezést értek el. A csapat tagja volt még Oláh Tibor is.

A jászkiséri tűzoltók bejutottak az országos döntőbe, mely a tervek szerint június 26-28 között Komáromban kerül megrendezésre. A Dunán levonuló árvíz miatt előfordulhat, hogy erre csak egy későbbi időpontban kerülhet sor. A szakmai versenyen elért kiváló eredmények tovább erősítik a jászkiséri tűzoltóságot, a vonulási terület településein (Jászkisér, Jászapáti, Jászladány és Tiszasüly) élők szükség esetén számíthatnak a tűzoltók szakszerű, gyors segítségnyújtására.

Forrás: jaszkiser.hu