Több fiatal gazda jut induló támogatáshoz

Mintegy nyolcszázzal több fiatal gazda részesül induló támogatásban a számukra idén negyedik alkalommal kiírt pályázaton, mivel ponthatárt 90-re csökkentették a korábbi 103 pontról, tekintettel a nagy érdeklődésre – közölte a Miniszterelnökség a kormányzati hírportálon.

A tájékoztatás szerint így a négy támogatási körben összesen mintegy 60 milliárd forint áll rendelkezésre a több mint 5000 ifjú gazdálkodó versenyképességének növelésére. Ebből 24,5 milliárd forint összegű támogatást már a Miniszterelnökség mint irányító hatóság ítélt meg a fiatal agrárszakemberek számára.

A pályázattal a Miniszterelnökség azokat a 18-40 év közötti fiatal gazdákat támogatja, akik először kezdenek gazdálkodni, megfelelő szakmai tudással, végzettséggel rendelkeznek, és vállalják, hogy gazdaságukat legalább 5 évig egyéni vállalkozóként vezetik – tartalmazza a közlemény.

A fiatal gazdáknak kíván átfogó tájékoztatást adni az előttük álló időszak támogatási szabályozási kereteiről, finanszírozási lehetőségeiről az AGRYA, melynek hagyományos éves konferenciájára 2015. február 27-én kerül sor.

A rendezvény témái között szerepelnek a következők: közvetlen és termeléshez kötött támogatások, fiatal gazdák kiegészítő támogatása, az átmeneti nemzeti támogatások, a zöldítés, a piaci intézkedések, az agráriumot segítő pályázatos vidékfejlesztési támogatások, a fiatal gazda tematikus alprogram.

A rendezvény másik kiemelt témája az új földjogi szabályozás gyakorlati működésének bemutatása, az első tapasztalatok összegzése, valamint az állami földek haszonbérbe adása.

A rendezvény előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztráció határideje 2015. január 30. A regisztrációs lap letölthető a www.agrya.hu weboldalról.

Forrás: MTI, kormany.hu

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x