Viharkárok a megyében

Néhány autó és vezeték látta kárát a szerdai erős szélnek Jász-Nagykun-Szolnok megyében.
Karcagon kitépett a helyéről egy fém buszmegálló pavilont a szél a Kórház utcában. A pavilont több méterrel arrébb is sodorta a szél, eközben két autó szélvédője is károsodott. Ugyancsak Karcagon a Kisújszállási úton fa dőlt a járdára, egy parkoló autót is elértek az ágak, a kocsi megsérült. A kidőlt fa melletti fa ágai is letörtek, a magasban lógtak, a hivatásos tűzoltók avatkoztak be és távolították el a törzset illetve a faágak csonkjait. Törökszentmiklóson a Tenyői úton szakadt le egy nagyobb faág, vezetékre zuhant. Az önkormányzati tűzoltók távolították el félpályás útzár mellett.
Jászberényben a Kun utcában dőlt meg egy akác, a jászberényi hivatásos tűzoltók fűrészelték le a veszélyes ágakat. Jászdózsán melléképületre dőlt egy tízméteres fa, azt is a jászberényi tűzoltók távolították el.

Vízelvezető árokba hajtott egy személyautó szerdán délután Tószeg és Kőröstetétlen között egy alsóbbrendű úton. A vezetője el tudta hagyni a járművet, de a kocsi kimentéséhez búvárra is szükség volt. A szolnoki Életjel Mentőcsoport búvárja segített, ő akasztotta a kivontatáshoz használt drótkötelet az autó víz alatt lévő részére, a műszaki mentésben a szolnoki hivatásos tűzoltók is közreműködtek, a kocsit, félpályás útzár mellet, végül autómentő vontatta ki a vizesárokból.

Kigyulladt a nádas Szolnokon, a Milléri halastó környékén szerdán délután. A hatalmas szélben a dolgozó szolnoki hivatásos tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat, vízzel és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Összesen mintegy tíz hektárt érintett a tűz, foltokban égett a nádas, de nem okozott kárt a környékbeli ingatlanokban.

fotó: Karcagi HTP

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x