DIY – Papír növények az otthonodba I.

Papír kaktuszok

Nehézség: 1

Mi kell hozzá?
Hullámkarton (szétszedett dobozokból, bármilyen méretű és vastagságú megfelel)
Akril festék
Éles kés vagy tapétavágó
Különböző méretű ecsetek
Virágcserép
Kavicsok

Így készítsd el:

A papír kaktuszok készítéséhez idézd fel gyermekkori emlékeidet, amelyekben Lucky Luke bőszen kergette a Dalton-fivéreket különböző sivatagi kaktuszok között. Megvan? Akkor vedd magad elé a kartont, és kanyarints szabad kézzel egy hasonló formát.

Ha bizonytalan vagy, próbálkozz egy mezei újságpapíron, és a legjobb formát vágd körül egy ollóval, majd rajzold körbe a kartonodon!
Ha megvagy, vágd körül a tapétavágóval az elkészült kaktusz formát
(A végén a rögzítésnél hasznos lehet, ha ráhagysz a kaktuszod aljára egy kis „talpnak valót”)
Ahhoz, hogy 3d-s formát kapjunk, még egy kaktusz elemre van szükségünk, ezért helyezd a kivágott formádat a maradék kartonra és rajzold körül, majd vág körbe újra!

Mindkét kaktusz elemedet be kell vágnod úgy, hogy összeilleszthetőek legyenek az ábra szerint: (Ehhez érdemes a rajzoláskor behúzni a körülbelüli szimmetriatengelyeket.)

A nehezén túl vagy, következik a festés! A kiválasztott színre mázold le először az egyik, majd a másik oldalát mindkét kaktusz alkotódnak, és hagy megszáradni. (Díszítheted további pöttyökkel, csíkokkal az elkészült kaktuszt)

Száradás után illeszd össze az elemeket, helyezd az elkészült kaktuszt virágcserépbe, és stabilizáld kavicsokkal, textillel, újságpapír-galacsinokkal!

Íme a végeredmény:

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x