A TAEKWON-DO tavaszi félévéről

A nyári szünet kezdete egyben a tavaszi versenyszezon végét is jelenti a JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztályának. A tél végétől nyár elejéig tartó időszakban a klub 6 külföldi ( Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Románia) versenyen vett részt összesen 71 ( 18 arany, 29 ezüst, 24 bronz) érmet szerezve.
Az utóbbi két, júniusi verseny Znojmoban és Nagyváradon volt.

Előbbin, a sok vitatott bíró döntés eredményeképpen, a versenyzőink 1 arany, 3 ezüst és 1 bronz érmet szereztek formagyakorlat és küzdelem kategóriákban.
Az utóbbi, két napos rendezvény volt a szakosztály kiemelt versenye, ahol 7 jászberényi versenyező lépett tatamira a 35 oC –os hőségben. A megszokottól eltérően, nem egyenes-kieséses rendszerben, hanem körmérkőzések során mérték össze tudásukat 4 nemzet (Szlovénia, Szlovákia, Magyarország és Románia) versenyzői, ami így extra terhelést és kihívást jelentett mindenki számára.
A jászberényi sportolók azonban így is szépen teljesítettek: 2 arany, 3 ezüst és 4 bronz érem lett a jutalmuk.

taekw

A részvétel mind sportdiplomáciai, mind klubtörténeti szempontból kiemelkedő, hiszen a jászberényiek első alkalommal indultak Romániában nemzetközi versenyen, így sikerült még szorosabbra kötni nem csak a szakmai, de a személyi kapcsolatokat is a Romániai Taekwon-Do Szövetség vezetőségével.

Znojmoi eredmények:

Formagyakorlat:
Sümegi Dávid Ifjúsági fiú 8-7 gup. 3. hely

Küzdelem:
Bordás Arnold Gyerek fiú -40 kg: 2. hely
Török Karola Serdülő lány -40 kg: 2.hely
Sümegi Dávid Ifjúsági fiú +70 kg: 1. hely
Bálint Zoltán Felnőtt férfi -80 kg:2. hely

Nagyváradi eredmények:

Formagyakorlat:
Horváth Márton Ifjúsági fiú 8-7. gup: 3. hely
Klein Gergő Serdülő fiú 4-3. gup: 2. hely
Horváth Kornél Ifjúsági fiú 1-2. gup: 3. hely
Szabó Bálint Ifjúsági fiú 1-2. gup: 1. hely
Bálint Zoltán Felnőtt férfi I. dan: 3 hely

Küzdelem:
Klein Gergő
Serdülő fiú -35kg: 2. hely
Száraz Gergő Serdülő fiú -45kg: 1. hely
Tűzkő Olivér Serdülő fiú -58kg: 3. hely
Bálint Zoltán Felnőtt férfi -78kg: 2. hely

A versenyeken kívül a taekwon-dosok látványos bemutatóval vették ki a részüket a május 1-jén, Jászjákóhalmán megrendezett Családi napon, illetve a május 30-i, IV. Sportágválasztón. Ezentúl közös edzéssel és képességfejlesztő gyakorlatokkal járultak hozzá az általános iskolás gyerekek testmozgásához és szórakozásához a Belvárosi Általános Iskola Sportnapjának keretén belül.

A nyár folyamán is folynak az edzések a klubnál, hiszen júliusban újra hazánkba látogat a Világszövetség technikai igazgatója, HwangHoYong IX. dan-os Nagymester szemináriumot tartani. Ezt követően lesz a szokásos nyári edzőtábor Jászdózsán július 5-12 között, melynek keretein belül külföldi nagymesterek segítségével készülünk az augusztusi övvizsgákra.

A nyári erőnléti és technikai felkészülés után pedig belevágunk az őszi versenyszezonba, aminek kiemelt eseménye lesz az október 10-én, klubunk által rendezett nemzetközi verseny: az I. Eperjesi Nándor Nyílt Emlékverseny.

Továbbra is várjuk az érdeklődők jelentkezését, további, szakosztályunkkal kapcsolatos információért pedig lájkolj minket a Facebookon: www.facebook.com/KondorITF

Soós László
Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály vezetője
Felső kép: Bordás Arnold, első versenyén Csehországban
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x