Edzőtábor Jászdózsán

Július 14-19-ig immáron sokadik alkalommal azért gyűlt össze a Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztálya a Jászdózsai Általános Iskolában, hogy megtartsa éves edzőtáborát. Idén a szerbiai (délvidéki) Bajsáról érkeztek hozzánk vendégek, akiket szeretettel fogadtunk és ők is nagyon jól érezték magukat. A Marinko Stojakovic IV. danos mester által vezetett csapat néhány tagja hétfőn érkezett hozzánk tábornyitásra, majd a mester is csatlako-zott hozzájuk pénteken.

A 25 fős táborozó csapatnak idén is sokszínű programokban és mindent megmozga-tó edzésekben volt része Eperjesi Nándor III. danos mester vezetésével! A tábort a pár évre visszavezethető szokásunkal az erőnléti felméréssel kezdtük. A tanítványok megmutathatták képességeiket a cooper futás, a fekvőtámasz, a felülés és a homo-rítás terén. Az edzések a Jászdózsai Általános Iskola tornatermében illetve a mellet-te lévő szabadtéri füves pályán zajlottak. Bázis és formagyakorlati, gyorsasági és erőfejlesztési, erőnléti illetve küzdőtechnikai és szabadküzdelmi beállítottságú tré-ningek részesei lehettünk a nap mindhárom szakában.
Kedden a jászdózsai zumbás csapat látott minket vendégül, László Tünde zumba instruktor vezetésével edzésükön az előző évhez hasonlóan. Rendesen átmozgatta, megmozgatta az idei tábor lakóit is. Köszönet érte!
Csütörtökön egy igazi újdonság és kihívás lett a csapat idősebb tagjai elé állítva, Mátrafüredről indulva 11,6 km-ert felfelé megtéve néhol 15%-os emelkedőkkel da-colva, kisebb megálókkal felfutni Magyarország tetejére, Kékestetőre a híres piros, fehér, zöld csúcskőhöz. A megmérettetést mindenki sikeresen teljesítette és a futás után a csúcson a szülők által készített, paprikás krumplival csillapítottuk éhségünk és fáradtságunk. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden kedves szülő segítségét eme nem mindennapi nehézség teljesítésében! Ezután pihenés gyanánt meglátogattuk a gyöngyösi Mátra Múzeumot, melynek az új természettudományi része minden-kit lenyűgözött. A nap befejezése már Jászdózsán nyílzápor és ostorcsattogás közepette a Jászjákóhalmi Jász-Íjászok társaságában telt. Bemutatójuk mellett ki is lehetett próbálni az ősi magyar fegyvereket mely a kicsik körében igazi sikert aratott.A tábor zárása a tábor eleji felmérésekhez hasonlóan kezdődött majd formagyakorlati és küzdelmi edzésekkel végződtek. A rengeteg embert próbáló tréning mellett a szórakozás sem törpülhetett el! Filmestéket, csapatépítő beszélgetéseket tartottunk illetve a már említett mátrai kiruccanás is összébb hozta az embereket.

Eperjesi Nándor és Marinko Stojakovic mesterek, egyoldalúan vélekedtek a táborról, nagyon jól érezték magukat és örültek, hogy egy ilyen rendezvény részesei lehettek. A két klub eddig is jó kapcsolatban álltak és a barátság megtartása érdekében már felmerültek a jövő évi edzőtáborral kapcsolatos tervek is. Leghamarabb az októberben megrendezésre kerülő VI. Lehel Vezér Nemzetközi Taekwon-Do kupán fog ismét találkozni a két csapat.

Mindent összevetve egy kemény, eseménydús hetet tud-hatunk magunk mögött és reménykedünk, hogy a jövőben is hasonlóan vagy még jobban tölthetjük el egymás és a Taekwon-Do között az időt.

Virág Márton

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x