Mozgalmas nyári felkészülés után a jászberényi ITF Taekwon-Do Szakosztály!

A Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály tagjai a júliusi edzőtábor után sem pihentek. Hiszen az egész nyarat kint töltötték a Szánta József tornakertben, ahol heti 3 alkalommal mozgalmas edzéseken vettek részt! A szakosztály kezdő, haladó és versenyző tagjai már évek óta itt készülnek fel az őszi-téli edzésekre, versenyekre fizikálisan és erőnlétileg.

A szabadtéri edzések mellett programokban sem volt hiány, mert a szakosztály sportolói szemináriumon, kezdő-haladó övvizsgán, futóversenyen és egy felhozó versenyen a III.Tisza-Tó kupán, Tiszafüreden vettek részt!

Augusztus elején ismét hazánkba látogatott Mester Don Dalton VIII.Dan az Ír ITF Taekwon-Do szövetség vezetője, aki Vácszentlászlón tartott edzést a Tradicionális ITF Taekwon-Do Szövetség tagjainak. Természetesen a jászberényi szakosztály tagjai is képviseltették magukat és egy nagyon hasznos és pörgős küzdelmi edzésen, vehettek részt. Don Dalton Mester a közvetlenségével ismét hatással volt ránk és reméljük a következő magyarországi látogatásakor Jászberényben is üdvözölhetjük!

A pihenésre nem volt sok idő, mert a következő hétvégén ismét Vácszentlászlón gyülekezett a Szövetség tagsága, köztük a 14 jászberényi vizsgázó is. A szövetségen belül egy évben kettő, esetleg három vizsga szokott lenni, melyen a felkészültségük alapján vizsgáznak különböző fokozatokra a sportolók Czeba Mihály VI.Dan Mester előtt, ahol mindenki sikeres övvizsgát tett és így ők a második félév versenyein már az új övfokozatban versenyezhetnek.
A Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály szakmaiságába nem fér bele, hogy sűrűbben vizsgázzanak a sportolók.
Sajnos országosan divatba jött és már Jászberényben is, hogy létrehoznak egy új klubbot és máris mindenki színes öves, ami jól mutat ugyan, de a tudás az még hagy kívánnivalót maga után.

A szakosztály tagsága már évek óta részt vesz különböző futóversenyeken, futóeseményeken. Így természetesen a „Jászság futóversenyén” a Zagyvamenti maratonon is ott voltak. A sportolók erőállapot felkészültségük alapján indultak 4, 10,5 és 21 kilométeren, melyet sikeresen is teljesítettek.

tiszafu
A harcművészethez, küzdősporthoz és bármilyen egyéni vagy csapatsportágakhoz hozzá tartozik a futás!

Még alig hagyták abba az alapozó edzéseket a versenyzők, de máris Tiszafüredre, a Tisza-Tó Kupa ITF Taekwon-Do versenyre kaptak meghívást. A városi sportcsarnokban két páston 15 klub közel 150 versenyzője mérte össze tudását formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban.
Jászberényből Eperjesi Nándor edző vezetésével 13 versenyző képviselte a szakosztályt, melynek tagjain még érződött, hogy nem kezdődött el a versenyidőszak.

tiszaaa
A kezekben és lábakban még benne volt a nyári alapozás, de már a küzdelmekben visszaköszönt, hogy az erő és állóképességgel nem lesz gond a következő versenyeken.
A Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály 13 versenyzője gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt kategóriában, formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban 22 érmet szerzett!

Legközelebb Jászberényben a saját szervezésű és rendezésű VI.Lehel Vezér Nyílt Nemzetközi ITF Taekwon-Do Kupán méreti meg magát a szakosztály 20 versenyzője.

A kupa helyszíne, a Belvárosi Általános Iskola Játékcsarnoka, ahová mindenkit szeretettel vár a rendezőség!

A belépés ingyenes!

Hajrá Kondor! Hajrá Jászberény!

Eperjesi Nándor

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x