Február 23-án a Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály 11 tagja vett részt az övvizsgán Vácszentlászlón. A tanítványok fehér övtől egészen a fekete övet megelőző utolsó övfokozatig (piros öv- fekete csík) vizsgáztak.
A klub mesterjelöltjeinek tábora így újabb két fővel bővült: Virág Mártonhoz csatlakoztak a frissen vizsgázott Horváth Kornél és Szabó Bálint, akik előre láthatólag 2016. augusztásában fognak vizsgázni fekete öv I. danra.

Február 28-án 9 versenyző képviselte Jászberényt a szerbiai Topolyán megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen, ahol 6 ország (Szerbia, Bosznia és Hercegovina, Szlovénia, Horvátország, Szlovákia és Magyarország) 240 versenyzője vett részt. Magyarországot a Jászberényi mellett, a Gödöllői, Pécsi és a Hatvani klubok képviselték.

backa t

A mieink remek eredményekkel, 3 arany, 4 ezüst, és 4 bronz éremmel tértek vissza hazánkba.

Formagyakorlat:

Serdülő lány Sárga öv:
Török Karola 1. hely
Fődi Petra 2. hely

Serdülő fiú Zöld öv:
Jakus Donát 1. hely

Serdülő fiú Kék öv:
Klein Gergő 3. hely

Ifjúsági lány Sárga öv:
Bábosik Boglárka, 1. hely

Ifjúsági fiú Sárga öv:
Varga Bertold 3. hely
Horváth Márton 2. hely

Ifjúsági fiú Piros öv:
Szabó Bálint 2. hely

Küzdelem:

Serdülő lány -45 kg:
Török Karola 3. hely

+55 kg: Fődi Petra 3. hely

Serdülő fiú +60 kg:
Jakus Donát 2. hely

A március is hasonlóan mozgalmasan fog telni. Március 7-én Szlovéniai Braslovcéban, illetve a boszniai Prnjavor városában megrendezésre kerülő versenyekre tervezünk kijutni, illetve folytatjuk a felkészülést a tavaszi versenyszezonra, ugyanis a nyárig rengeteg további nemzetközi és hazai verseny vár ránk.

Soós László

Kép forrása: Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály