Sikeres félév!

A Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály mozgalmas félévet tudhat maga után. A márciustól, júniusig tartó tavaszi-nyári verseny időszakban 6 nemzetközi kupán, a szövetség Magyar bajnokságán és számos városi rendezvényen, sporteseményen vett részt.

Az első megmérettetésre januárban került sor Vácszentlászlón, ahol már évek óta rendezi övvizsgáit a Magyar Tradicionális ITF Taekwon-Do Szövetség Czeba Mihály VI. Dan mester, szövetségi elnök vezetésével. A jászberényi sportolók sikeresen vették a vizsga követelményeket és magasabb rangra léptek.

A sikeres övvizsgát követően az év első versenyére februárban, Dányban került sor. Az általános iskola tornatermében rendezték meg a Tradicionális ITF Taekwon-Do Magyar bajnokságot, ahol rekord létszámú, 19 jászberényi versenyző indult.

Az első külföldi, nemzetközi kupára március 1-jén utaztak, a Délvidéki városba, Bácska Topolyára, ahová már évek óta járnak klub és szövetségi szinten is versenyezni. A kupán eredményesen szerepelt 3 jászberényi versenyző, hat érmet szereztek.

A márciusi 15.-ei nemzeti ünnepünket már nem először Szlovéniában, Braslovcében ünnepelték a szakosztály sportolói, mert ekkor rendezi a helyi klub az éves színvonalas kupáját. Az idei versenyen hat ország, 20 klubjának 253 versenyzője közül a formagyakorlatok során 2 arany, 1 ezüst és 1 bronzérmet, a küzdelmek során pedig 2 ezüst és 2 bronzérmet szerzett az 5 berényi induló.

A március hónapi versenyek csúcspontja a hónap végi Svájcban, Davosban rendezett Nyílt ITF Taekwon Do Európa Bajnokság volt. A 6 jászberényi versenyző közül nagyon szép sikereket ért el Klein Gergő, aki a serdülők között a formagyakorlat versenyszámot megnyerve. Ugyancsak aranyérmes lett Tűzkő Olivér is, aki a serdülők küzdelmében minden ellenfelét legyőzte. Horváth Kornél az ifjúságiak küzdelmében a döntőig menetelt, és csak ott szenvedett vereséget egy orosz versenyzőtől. A szakosztály tagjai nem csak versenyeken, bemutatókon vesznek részt aktívan, hanem különböző futóversenyeken is. Így, ha jön a tavasz, akkor jön a Vivicitta városvédő futás Budapesten, a Margitszigeten. Ezen az eseményen már évek óta megmérettetik magukat különböző távokon, hiszen a harcművészethez hozzá tartozik a futás is!

Április végén rendezték meg Felvidéken, Nyitrán a szokásos nemzetközi kupát, melyen az idén a szakosztályból 5 versenyző indult és 3 érmet sikerült nyerniük.

A Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály rendszeresen részt vesz májusi, jászberényi városi és jászjákóhalmi rendezvényeken, majálison, családi napon és ez az idén sem volt másként. Nagyon szívesen tesznek eleget minden meghívásnak, hiszen ezzel is népszerűsítik ezt a látványos koreai harcművészetet.

Május hónap közepén Szlovéniában szerepeltek a versenyzők. Ljubljanában 7 serdülő és ifjúsági korú versenyző képviselte Jászberény várost, ahol, 4 ország, 16 klubjának 170 versenyzője vett részt és a Jászberényieknek sikerült különböző versenyszámokban 12 érmet nyerniük.

Május végén következett a III.  Sportágválasztó, ami már hagyománnyá kezd válni Jászberényben is. A szakosztály az ideire is megkülönböztetett figyelemmel és külön erre összeállított bemutatóval készült.
Június közepén, a nyári szünet előtt egy héttel rendezték meg a szakosztály egyik kedvenc versenyét Csehországban, Znojmo városában. A tavaszi-nyári versenyidőszak utolsó versenyén jól szerepelt a 6 hazai versenyző 4 arany, 3 ezüst és 1 bronzérmet szerezve a 8 ország, 20 klub, 170 indulója között. Alig értek haza a kupáról már másnap Jászjákóhalmán találták magukat, a Pünkösdi falunapon. Mindig szívesen tesznek eleget ennek a felkérésnek, mert több versenyzőnek is van helyi kötődése.

Nincs megállás a nyáron sem! Hamarosan a Jászapátin rendezendő XX. Jász Világtalálkozó Sport és Egészségnapján tartanak bemutatót, melyre kiemelten készülnek a szakosztály tagjai.

Majd közel egyhetes edzőtábort tartanak Jászdózsán, ahol már évek óta rendezik a nyári klub edzőtábort. Az idei táborba határon túli magyarok is érkeznek. Amire színes és változatos edzésekkel és programokkal készülnek a szervezők.

A Jászberényi Sportegyesület Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály itt szeretné kiemelten megköszönni Jászberény Város Önkormányzata Humán Erőforrás Bizottságának és minden támogatónak a sikeres félévünkhöz nyújtott segítségét!

Eperjesi Nándor

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x