Nem tudom mi a különleges benne, de anyukám mindig megkérdezi hogyan csinálom, mert annyira ízlik neki. Pedig, ha emlékezne rá akkor tudná, hogy ezt is tőle tanultam.

Ahhoz, hogy igazán jó csirkepörköltet készíthessünk nagyon fontos a jó alapanyag. A bolti csirkéből – én csak így nevezem – nem lehet igazán jó csirkepörköltet készíteni. Legjobb a tanyasi, vagy falusi csirke, de a Jászsági Piactéren beszerezhető is kiváló.

Elsőként két-három fej (mérettől függ) vöröshagymát kockázzunk fel, majd olajon, vagy zsíron díszteljük meg. Ezt követően dobjuk rá a feldarabolt csirkét – a mellét félre szoktam tenni és másnak használom fel -, keverjük jól össze és hagyjuk így a tűzhelyen pár pillanatot, majd szórjuk meg pirospaprikával és ízesítsük sóval.

Azért nem szabad rögtön a hagymára szórni a pirospaprikát, mert a forró zsiradékban megég és keserű lesz elrontva ezzel az egész pörköltünket.

Vizet nem szabad alá önteni, legfeljebb nagyon picit, mert a csirkénk fövés közben enged annyit, hogy ne süljön oda az ételünk. Mindig fedő alatt főzzük és kis lángon.

A legfinomabb kézzel szaggatott galuskával – anyukám mindig így tálalta, azóta is ez a bátyám kedvence -, de tálalhatjuk tésztával is.

Az én időmből most csak tésztára futotta 🙁