Édesburgonya savanyú káposztával töltve

Kettő nagyobb édesburgonyát félbevágunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük vágott felükkel lefelé. A héját villával megszurkáljuk és kb. 20 percig 200 fokon sütjük. Ezalatt egy nagyobb fej vöröshagymát kockára vágunk és olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a savanyú káposztát, és fedő alatt kicsit pároljuk, hogy összeérjenek az ízek.
Én kb. 30 dkg káposztát használtam. A káposzta elég sós volt, ezért ízesítésként csak egy kis őrölt borssal szórtam meg.
Amikor az édesburgonyánk megpuhult megfordítjuk őket, és egy kanál segítségével kicsit benyomkodjuk a közepüket. Ebbe a mélyedésbe halmozzuk a káposztát és reszelt sajttal jól megszórjuk. Sütni már csak annyit kell, hogy a sajt szépen ráolvadjon a tetejére.

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x