A tésztához 25 dkg lisztet egy margarinnal elmorzsolunk, adunk hozzá egy nagyobb tojást, 5 evőkanál vizet, egy csipet sót és összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük, de legjobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük letakarva.
Másnap kettévesszük, az egyik lapot kinyújtjuk és lisztezett tepsi hátán – előmelegített sütőben – kisütjük. A másik lapot lisztezett tepsibe tesszük és erre jön a töltelék.
A töltelékhez 8 tojás sárgáját, 12 dkg margarinnal, 12 dkg cukorral habosra keverünk, majd 20 dkg darált diót keverünk bele, amelyben 1 sütőport és egy kanál kakaót elkeverünk. A felvert tojások habját is beledolgozzuk és a tepsiben lévő tésztánkra simítjuk. Előmelegített sütőben sütjük.
Közben elkészítjük a krémet, amelyhez 3 csomag vaníliás pudingot, 7,5 dl tejben felfőzünk, cukrot teszünk bele (ki mennyire édesen szereti), majd amikor kihűlt 20 dkg margarinnal és 10 dkg porcukorral kikeverjük. Ezt kenjük a kisült tésztára, majd a különálló lapunkat felkockázás után rárakosgatjuk.
Beküldő Rozika Jászberényből.
Köszönjük!