Egy péktől kaptam a receptet. A titka mindössze annyi, hogy bár élesztős a tészta, nem kell kovászt készíteni, viszont így is nagyon finom lesz!

Hozzávalók
0,5 kg liszt
0,25 kg RAMA margarin
0, 03 kg élesztő
1 tojás
2 dl tejföl
1 csapott evőkanál porcukor
1 csapott evőkanál só
Tetejére: tojásfehérje, olajos magvak vagy reszelt sajt

A lisztet, porcukrot és sót összekeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd a margarint. Beletesszük a tejfölt és a tojást, majd jól összedolgozzuk. Egy légmentesen zárható dobozba tesszük és egy teljes napig hűtőben pihentetjük.
Jó ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a pogácsákat, a tetejét tojásfehérjével megkenjük, és ízlés szerint sajttal vagy olajos magvakkal meghintjük. Néhány percig pihentetjük, azután pirosra sütjük (180 fokon kb. 10-15 percig).
Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!

Csernus Molnár Júlia