Vajon rendelkezünk-e azokkal az ismeretekkel, amelyek segítségével veszély esetén megmenthetjük önmagunk, vagy mások életét?

Ismerjük-e a helyes veszélyhelyzeti magatartási szabályokat, valamint a segítségkérés módját?

Tudatában vagyunk-e annak, hogy emberi mulasztásunkkal, felkészületlenségünkkel, vagy ismereteink hiányával mi magunk is előidézhetünk katasztrófát?

A 90-es és az azt megelőző években működött a közoktatásban a honvédelmi felkészítés, az üzemekben dolgozók kötelezően előírt polgári védelmi felkészítéseken vettek részt, a fiatalok a különböző ifjúsági szervezetekben – például úttörőként – sajátíthatták el a polgári védelmi és tűzvédelmi ismereteket. Ezek a lakosságfelkészítési formák napjainkra megszűntek, így sokan kevés, vagy semmilyen ez irányú ismeretekkel nem rendelkezünk.

A héten weboldalunkon “Lakosságvédelmi ismeretek” címmel egy bejegyzés sorozatot indítunk, melyben a Jászság veszélyeztetettségével, a veszélyhelyzetben irányadó magatartási szabályokkal szeretnénk megismertetni a Kedves Olvasót.

Nem akarunk senkit riogatni, indokolatlan félelmet kelteni, mindössze egy lehetőséget szeretnénk teremteni ahhoz, hogy megismerhesse az esetleges veszélyhelyzeteket és elsajátíthassa ezen ismereteket.

Kérjük éljen a lehetőséggel és olvassa bejegyzéseinket!

Próbáltuk a bejegyzéseket közérthetően megfogalmazni, igaz a megszokottól kicsit eltérő szóhasználattal éltünk. A tegezésért itt kérjük elnézését, nem akartunk tiszteletlenek lenni, viszont úgy gondoltuk így talán közvetlenebbül beszélgethetünk.

Igen, szeretnénk beszélgetni. Szeretnénk, ha elismerné munkánkat azzal, hogy hozzászól egy-egy témához. Szeretnénk, ha megosztaná velünk és az olvasókkal az adott témával kapcsolatos gondolatait, esetleg a védekezésben szerzett tapasztalatait.

Munkánkhoz a jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség nyújtott szakmai segítséget, melyet ez úton is szeretnénk megköszönni!

Keresse hetente frissülő bejegyzéseinket!