“Nem tudhatom, hogy másnak-e tájék mit jelent, nekem szülőhazám…” címmel a mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeum támogatásával rajzversenyt hirdetünk a Jászságban lévő települések 5. osztályos általános iskolás tanulói részére.

Kedves Ötödikesek!
Tudjátok mi az a stabilmotor? Láttatok már lokomobilt, vagy cséplőgépet közelről? Szeretnétek hallani a híres Hofherr traktor pöfögését? Esetleg megcsodálni a közel 5000 négyzetméteren elhelyezkedő paraszti és uradalmi gazdálkodásban használatos gépeket?
Mindezt megtehetitek a mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeumban, ahol közel 60 darab lokomobil, több mint 100 darab stabilmotor, 45 darab régi traktor, 30 darab lovas járgány, vízi-erőgép és még sok más érdekesség vár Titeket.

Nem kell mást tennetek mindössze ceruzát, ecsetet ragadnotok és lerajzolni nekünk mit jelent számotokra a Jászság, a mezőgazdaság, a termőföld, és ha Ti lesztek a szerencsés nyertesek egy napra visszamehettek dédszüleitek korába.
Alkotásra fel! Jó munkát kívánunk!

Kedves Tanító nénik!
Kérjük, vegyenek részt osztályaikkal kiírásunkban, segítsék a gyermekeket rajzaik elkészítésében. A mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeum felajánlásának segítségével ismertessék meg tanulóikat az agrártörténeti és műszaki örökségünkkel. Tekintsék meg az ország egyik legjelentősebb agrárműszaki gyűjteményét, melynek művelődéstörténeti és technikatörténeti jelentősége óriási. Köszönjük segítő együttműködésüket!

Az alkotások tükrözzék, hogy készítőjük számára mit jelent a Jászság, ezen belül is a mezőgazdaság, a termőföld, milyen volt és milyennek képzelik a Jászság mezőgazdaságát.

A technika szabadon választott (ceruzarajz, vízfesték, olaj, zsírkréta, stb…).

Osztályonként 1 darab  minimum A/3-as méretű vagy annál nagyobb alkotással (montázs) lehet pályázni. A rajzokról készült fényképeket a https://jaszsagonline.hu/mit-jelent-nekem-a-jaszsag-rajzpalyazat című oldalon tölthetik fel és küldhetik el nekünk a kötelező pályázói adatok megadása mellett. A rajzokról készített feltöltendő fotók mérete egyenként maximum 2 megabyte lehet.

A beküldési határidő: 2013. március 3. éjfél.

Személyes adatokat nem kérünk, egy telefonszám megadása az értesítés, valamint a nyereménnyel kapcsolatos adatok pontosítása miatt szükséges. Az adatok közül az iskola nevét, a rajzokat készítő osztályt és a rajzokról készült fotókat megjelenítjük oldalunkon. A további adatokat a sorsolást követően azonnal töröljük.

Kérjük, hogy az oldalon meglévő valamennyi adatmezőt töltsék ki. A beérkezést követően minden beküldő visszaigazoló e-mailt kap, mely tartalmaz egy kódot. Ezek a kódok vesznek részt a március 5.-én bizottság jelenlétében végrehajtott sorsoláson.
A nyertes osztályt e-mailben és a megadott telefonszámon értesítjük, valamint nevét és iskoláját a honlapunkon a sorsolást követően közzétesszük.

(A képek feltöltése előtt a képeket át kell méretezni a megadott méretre. Ha nincs a gépen ilyen program akkor az alábbi linkre kattintva – www.kepatmeretezes.hu – könnyen elvégezhető és utána minden további nélkül feltölthető.
A megnyíló oldalon a csúszkát 600-ra kell állítani, majd a fájlok hozzáadása  gombra kattintva kiválasztani az átméretezni kívánt képet, majd a feltölt gombra kattintani. Ezt követően a jobb sarokban megjelenik az átméretezett kép, amit csak le kell tölteni a saját gépre, majd onnét feltölteni oldalunkra.)

A nyeremény részletei: A szerencsés osztály ingyenes belépési lehetőséget nyer a mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeumba, ahol megismerkedhet a mezőgazdasági gépgyártás múltjával.

A múzeumba utazást saját erőből kell megoldani!

A nevezéseket az alábbi jászsági települések általános iskoláiból várjuk: Alattyán, Jánoshida, Jászágó, Jászalsószentgyörgy, Jászapáti, Jászárokszállás, Jászberény, Jászboldogháza, Jászdózsa, Jászfelsőszentgyörgy, Jászfényszaru, Jászivány, Jászjákóhalma, Jászkisér, Jászladány, Jászszentandrás, Jásztelek, Pusztamonostor. Más településről beérkező pályázatokat nem tudjuk figyelembe venni!

Amennyiben kérdésük van a játékkal kapcsolatban írjanak e-mailt az info@jaszsagonline.hu címre vagy hívják a +3630/2067313 telefonszámot.

Ezúton is köszönjük a Mezőgazdasági Gépmúzeum támogatását!

Jó munkát kíván a jaszsagonline.hu csapata!